Kastélyhotel Sasvár Resort

77_photo_13455A Kastélyhotel Sasvár Resort 1998-ban nyitotta meg újra kapuit – immár Magyarország egyik legkedveltebb kastélyszállójaként – a XXI. századi követelményeknek megfelelve. Vendégeink három épületszárny közül választhatnak, melyek mindegyike egyedi tulajdonságokkal és elhelyezéssel bír – Vendégeink igényeinek megfelelően. A kastélyhoz egy – titokzatosnak tűnő, de mindenki által használható – föld alatti folyosó-rendszer is tartozik, amellyel a kastély egyes szárnyaiból könnyen megközelíthető az élményfürdő és az Aquila Étterem. A szálloda összesen 5 lakosztállyal és 53 szobával rendelkezik – melyek mindegyike légkondicionálóval, fürdőszobával, televízióval, telefonnal, minibárral, szobaszervizzel, vezeték nélküli internet eléréssel ellátott – így a kastélyban akár 116 Vendég kényelmes elhelyezése biztosítható.
A kastélyhotel családok számára is ideális pihenőhely, amelyhez egyedi szolgáltatás tartozik: a 14 éven aluli – egy családon belüli – gyermekek pótágyon való elszállásolását ajándékba adjuk. A kastély szobái legfeljebb 2 db, lakosztályai akár 3 db pótággyal bővíthetőek gyermekek számára, amelyeket díjmentesen (a díjmentes elhelyezés részletei a foglalási feltételekben) biztosítunk a ifjabb Vendégeink részére, a legkisebbek számára pedig babaágyat biztosítunk igény esetén.
Renaissance-szárny
A Renaissance-szárny elegáns, klimatizált, franciaágyas lakosztályaival és szobáival a legkülönlegesebb igényeket is kielégíti, így méltán a Kastélyhotel Sasvár büszkesége és legexkluzívabb része. A kastélyrész több teremnek és szalonnak is otthont ad, melyek berendezését a beidermeier stílus hajlított formái és az empire jegyei jellemzik, a berendezési tárgyak dióbarna árnyalatúak, és a szárny nevéhez méltó eleganciát tükrözik. A toronnyal ékesített szárnyból érhető el mesés kilátást biztosító a Bellevue Kilátó is.
A szárny első emelete az ún. Piano Nobile, vagyis a nemesi szint, ahonnan keleti irányban a kastély 3, erdőre néző lakosztálya nyílik, melyek közül kettő a Károlyi-család tagjai után a György és a Karolin nevet kapta. A harmadik lakosztály a Rákóczi Fejedelmi Lakosztály, amely – az önállóan is foglalható – Rákóczi Lakosztály és a mellette található szoba összenyitásának köszönhetően 114 négyzetméteres alapterületű, így ideális választás az igazán különleges elhelyezést keresők számára.
A Renaissance-szárny második, tetőtéri szintjén két lakosztály található, amelyek (Károlyi) Mihály és (Andrássy) Katinka után kapták nevüket.
Minden lakosztály Vendégei különleges kényelemet élvezhetnek, amelyet még teljesebbé tesz a lakosztályokban található hidromasszázs kád és szauna is, a Karolin és a Katinka lakosztályokhoz külön helyiségként szolgáló előtér, a Rákóczi Lakosztályhoz pedig külön nappali tartozik (az alábbi kép szerint).
A nemesi szinten – a Rákóczi Fejedelmi lakosztályhoz tartozó szoba mellett – 4 szoba áll Vendégeink rendelkezésére, amelyek a díszudvarra néznek, a második emeleten pedig további 8, tetőteres szoba közül választhatnak a Renaissance-szárnyban pihenő Vendégeink, melyek mindegyike klimatizált.
Rendezvényhelyszíneink: Termek és Szalonok a Kastélyban
A négyszintes Renaissance-szárny földszintjén és emeletein különböző méretű (10-100 férőhelyes), a századfordulót idéző, neobarokk szalonbútorzatú termek és szalonok ideális helyszínt biztosítanak esküvők, bálak és ünnepségek helyszínéül, de igény szerint berendezhetőek megbeszélések, előadások és konferenciák lebonyolításához.
A földszinten található a Monarchia Terem (akár 80 fős étkezési lehetőség), amely 117 négyzetméter alapterületű, a termek közül egyedikén gránit burkoltú, a terem közepén található óriási gránitkőlap vonalaiból a történelmi Magyarország határai rajzolódnak ki, a teremből a szárny 57 négyzetméteres terasza is megközelíthető. Szintén a földszinten helyezkedik el Millenium Terem (esküvői étkezés, zenekari helyszín, táncparkett elhelyezés) kijárati lehetőséggel a nagy teraszra és a Sala Terrena, avagy a parkra nyíló terem, amelynek felszereltségéhez egy kandalló is tartozik.
Az első emeleten található Károlyi Szalon különlegessége a közepén felállított versenybiliárd asztal, amely kiváló helyszíne lehet az “úrprogramoknak”.
A második emeleti Ybl Szalonban 20-30 elhelyezésére van lehetőség, a szalonban hangulatos kandalló található.
A harmadik szinten elhelyezkedő Geraldine Szalon kizárólag lépcsőn közelíthető meg, jelenleg legkisebb Vendégeink kedvenc helyiségeként játszószobaként várja az önfeledt szórakozásra vágyó gyermekeket.
Rendez-vous-szárny
A Rendez-vous-szárny a világ elől elbújni vágyó szerelmesek és a nászutasok meghitt része a kastélyban. A szárny nyolc szobával rendelkezik, amelyek kialakítását az érkező párok igényeinek megfelelően alakítottuk ki, melyek ablakai az erdőre és a kastély parkjában található szív alakú tóra néznek. A szobák különlegessége, hogy a franciaágyak tüllbaldahinokkal díszítettek, a szobák bútorai cseresznye árnyalatúak, a mályva szín dominál.
Romantique-szárny
A Romantique-szárny a családdal érkezők és a kastélyban tartott rendezvényeken, tréningeken résztvevők kedvelt szállórésze. Vendégeink elhelyezésére ebben a szárnyban 28 szoba két különálló ággyal felszerelt, 4 pedig franciaágyas és pótágyazható, 1 szobát pedig kizárólag mozgássérült Vendégeink számára tartunk fenn a szárny földszintjén. A Romantique-szárny szobáit a zöldes színvilág jellemzi.
Étkezési lehetőségek
A Kastélyhotel Sasvár Resort szoba- és lakosztály-foglalásai reggelis vagy félpanziós ellátást tartalmaznak. A reggelit és a vacsora fogásait is – az étkezést igénybe vevők számától függően – menükártyás vagy svédasztalos rendszerben szolgálják fel a kastélyszálló Aquila Étteremben, az ebédszolgáltatást vagy “a la carte” étkezést igénybe kívánó Vendégeink pedig a kulináris élvezeteknek a szomszédos – szintén a kastélyhotelhez tartozó – St. Hubertus Étteremben hódolhatnak.
A kastélyhotel számos pontján található még étkezési vagy frissítési lehetőség: a sportlétesítmények mellett söröző, a Renaissance-szárnyban kávézó fogadja a frissítőre vágyókat, illetve nyáron az udvaron a pavilonban olthatják szomjukat a fürdőzők. A lakosztályokhoz és szobákhoz továbbá szobaszerviz szolgálat gondoskodik.
Szolgáltatásaink, felszereltség
A Kastélyhotel Sasvár Resort pompás szárnyaival, korhű berendezéseivel igazi kastélyélményt nyújt Vendégei részére.

Esküvőhelyszín
Megtiszteltetésnek vesszük, ha helyszínt biztosíthatunk esküvőjének. Mondja ki a boldogító igent Parádsasváron, Magyarország egyik legszebb és legromantikusabb kastélyában, a Mátra ölelő hegycsúcsai között, érkezzen hintóval, szolgáltatásainkkal felejthetetlenné tesszük élete egyik legszebb napját.

Rendezvényhelyszín
Örömmel állunk rendelkezésükre, és bocsátjuk helyszínül a négyszintes Renaissance-szárnyunk földszintjén és emeletein található termeinket és szalonjainkat, amely tökéletesen alkalmas bálak és ünnepségek megrendezésére, továbbá igény szerint berendezhetőek megbeszélések, előadások és konferenciák lebonyolításához, melyhez megfelelő felszereléssel rendelkezünk.

Wellness, szabadidő
A mátrai hegyi levegő, a páratlan természeti környezet, az erdei séták igazi kényeztetést nyújtanak testnek és léleknek egyaránt, ami mellett kastélyhotelünk számos aktív pihenést segítő eszközzel áll Vendégei rendelkezésére: a szabadtéri tenisz- és strandröplabda-pálya, az épületen belüli speciális fallabda-pálya, bowling, biliárd, kondicionáló terem várja a mozogni vágyókat.
Vendégeink díjmentesen vehetik igénybe – a minden szárnyból közvetlen földalatti folyósón elérhető – wellness részlegünket, amelyhez ellenárammal működő medence, víz alatti masszázs, kül- és beltéri élménymedence, napozóágy, pezsgőfürdő, Kneipp-taposó, gőzkabin, sókabin, szauna, szolárium tartozik.
További szolgáltatást biztosít – a Vendégeink által igen kedvelt – masszőrünk, aki a legkülönfélébb (frissítő, relaxációs, wellness, nyirok, csokoládé, thai) masszázstechnikákat és formákat alkalmaz, továbbá igény esetén fodrászat, kozmetika is Vendégeink rendelkezésére áll. Ezen szolgáltatásaink térítés ellenében vehetők igénybe.

További szolgáltatásaink
A kastélyhoz zárt parkoló (díja 1000 Ft/gépkocsi/éj) és hatalmas park tartozik mini játszótérrel, a szállodában számtalan étkezési és italfogyasztási lehetőség áll a Vendég rendelkezésre. A legkisebb Vendégeink és szüleik számára számos bababarát eszköz (babaágy, etetőszék) áll rendelkezésünk. A gyermekek részére külön játszószoba áll rendelkezésre. Szezonális jelleggel számos különlegességgel kedveskedünk a nálunk megszállóknak (vacsora zongorakísérettel, fény- és harangjáték, programszervezés).

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *